Viewing entries in
Tanker om at rejse

Comment

Er en jordomrejse en ferie?

Det er ikke helt ualmindeligt at mange betragter en jordomrejse som en lang ferie. I starten, da vi begyndte at planlægge vores tur, var jeg såmænd også tilbøjelig til at tænke på det hele som en lang, lang ferie - i verdensklasse, for nu at sige det ligeud.

Men efterhånden som planlægningen skred frem, og vi fandt ud af hvor meget forberedelse sådan en tur egentlig kræver, så stod det klart for mig, at dette her er noget andet og mere end “bare” en lang ferie! 

Comment

Comment

Danmark - første del!

Det var med nogen spænding at vi satte os i lejebilen en sen lørdag aften i midten af juli og begav os den lange vej fra München mod København. Som familie var det faktisk næsten to år siden vi sidst var samlet i vores gamle hjemby. 

Comment

Comment

Første besøg i Danmark efter lang tid...

Med undtagelse af en meget kort afstikker under vores rejse, hvor jeg var nødt til at rejse fra Auckland, New Zealand til Danmark og tilbage igen indenfor blot en uge, så er det næsten 2 år siden jeg sidst var “hjemme” i Danmark.

Comment

Comment

Den uendelige rejse

“Nå, var det en hård landing?!” - spørger mange, forståeligt nok, efter vores hjemkomst fra den “store rejse”. I mit “gamle” liv ville jeg have spurgt om præcis det samme. “Ude godt, hjemme bedst” var nemlig et begreb jeg simpelthen ikke forstod! Hvordan kunne man nogensinde blive træt af at holde ferie og rejse?!

Comment

Comment

Igennem USA

Jeg tror der findes lige så mange meninger om USA, som der findes mennesker her på jorden. Og der er ingen tvivl om at den mægtige nation i det vilde vesten er nærmest allestedsnærværende. USA er højtråbende, dominerende og en anelse mistroisk overfor fremmede. En uhyre vanskelig kombination, der ikke just er det bedste grundlag for venskaber på tværs af landegrænser. Allerede nu, efter 5 linier, er vi formentlig kommet på NSA’s OBS-liste! :-)

Læs mere her!

Comment

Comment

Lidt om biler og billeje på turen!

Når man sætter gang i planlægningen af en rejse rundt om jorden og på forhånd ved at man kommer til at benytte sig af forskellige transportformer, så er det en rigtig god idé at gøre sit hjemmearbejde, og sikre at man ikke kommer til at bruge unødig tid og penge på at rejse på den forkerte måde. Det giver blot frustrationer midt i det der ellers skulle være en positiv oplevelse. En rejse for livet.

For at vi kunne danne os et indtryk af om vi skulle bruge hele opsparingen eller blot 3/4 af den, begyndte jeg at undersøge mulighederne for leje af biler, campervans, udgifter til tog- og flybilletter etc. Meget hurtigt stod det klart, at med lidt research kunne der spares endog betydelige summer. Og de penge kunne vi jo så bruge på ekstra oplevelser undervejs.

Læs mere her...

Comment

Comment

Tilbage i München!

Præcis 52 uger efter at vi steg på flyvemaskinen mod Dubai og videre mod Bangkok, er vi nu atter tilbage i München. Det er en ret underlig fornemmelse. Men foråret er her med solskin og knopper på træerne. Ukrudtet stortrives ude på altanen!

Comment

Comment

Tanker om hjemkomst!

Efter 52 uger på farten er vores rejse rundt om jorden ved at være ved vejs ende. Det har været en helt igennem fantastisk tur. Der har været positive og enkelte negative oplevelser. Der har været jævne passager og så har der været vanvittigt spændende oplevelser undervejs.

Vi er enige om at turen har været sat sammen helt optimalt. Vi er rejst igennem lande hvor det på ingen måde har været farligt at rejse rundt med et mindreårigt barn. Vi har opholdt os tilpas længe de fleste steder til at kunne få en lidt dybere indsigt i dagligdagen og vi har haft muligheden for at besøge nogle dejlige mennesker og tilbringe kvalitetstid sammen med dem.

Comment

Comment

Halvvejstanker!

Vi har været afsted i 6 måneder nu og kan begynde at reflektere lidt over hvad vi har lært. Hvad vi kan lide og hvad vi måske ikke ville gøre igen. Vi kan tale med ved bordet omkring fordele og ulemper ved en lang rejse som familie.

Mange interesserer sig forståeligt nok for hvordan det er at rejse med et mindreårigt barn. De fleste synes det er fantastisk at vi gør det, men der er også nogen der slet ikke forstår det. Og der er da også ulemper. 

Comment

Comment

En uventet pause!

Vi har været på farten i lidt over 4 måneder nu og nyder virkelig livet og tiden sammen. Som ofte nævnt i tidligere blogs, så har vi al den kvalitetstid som vi så længe havde gået og drømt om, dengang vi følte os fastlåste i en trist og stresset hverdag i en lejlighed i København.

Og bedst som vi havde taget afsked med Australien og fået sagt på gensyn til alle de mennesker vi var kommet til at holde af, og bedst som vi var ankommet til New Zealand og havde fået taget hul på et nyt og spændende kapitel, blev vi ringet op med budskabet om at min bedstemor var sovet stille ind i en alder af 88. 

Comment