Viewing entries in
At rejse med børn

Comment

Hvordan får man rejsevante børn? (ja, tak!)

Mange forældre gruer ved tanken om at skulle ud på en rejse med deres børn. De synes det er temmelig omstændigt at skulle slæbe familien med på tur. Flyveture kan være anstrengende nok i sig selv. Alene sikkerhedstjekket er nok til at gøre mange irritable, selv hvis de rejser alene. Bilferier er ikke meget bedre. Timelange stræk i bilen på en tæt trafikeret motorvej. Overfyldte restepladser med lange køer for at komme på toilettet. Trætte og overgearede unger på bagsædet, der med lidt dog kan pacificeres med spil og videofilm på tablets. (Hvis de da ikke bliver køresyge af det!)

Læs mere her...

Comment

Comment

Togtur til Danmark!

Vi tager i sagens natur forholdsvis ofte til Danmark for at besøge familie og venner. Som regel flyver vi eller kører i bil. Det har hidtil været langt det billigste for os. At køre med toget har ikke været en realistisk mulighed. 

Togbilletter er dyre i Europa. Faktisk så dyre, at jeg ofte har spurgt mig selv hvordan de overhovedet kan sælge noget som helst. Men det kan de, for togene er som regel fyldte - i feriesæsonen endda til bristepunktet - og når det gælder pendlertrafik er jeg da også klar over at det er både billigere og nemmere end andre transportmuligheder. Der gives jo trods alt rabatter.

Men som ferie-rejse metode har det altså sjældent været en attraktiv mulighed. Men så faldt vi nu alligevel over et godt tilbud hos Deutsche Bahn (DB) og vi slog til. Børn under 14 år kommer gratis med under ledsagelse af forældre eller bedsteforældre, så det var faktisk overkommeligt.

Læs mere...

Comment

Comment

Forberedelser til et nyt eventyr!

Sikke en fantastisk sommer vi har lige nu her i München. I skrivende stund er der 33 grader i skyggen på terrassen. For et par måneder siden købte vi en ny grill. En kæmpe en af slagsen. På gas. For kul må vi desværre ikke bruge her hvor vi bor. Uanset hvad, så har vi stort set levet og lavet mad på terrassen siden jeg slæbte monsteret hjem fra byggemarkedet og møjsommeligt fik det samlet og sat op. Der er nu noget over det der med at lave mad under åben himmel og i den friske luft. Sammen med et gammelt rullebord fra IKEA udgør grillen nu vores “udekøkken” og her er reglerne omvendt fra vores “indekøkken” - her det manden i huset (altså mig) der bestemmer og vender bøfferne. Alexandra får dog lov til at snitte grøntsager og den slags. 

Comment

Comment

Milano!

Selvom jeg har været i Italien så ofte at jeg ikke længere har tal på det, så har Milano aldrig været på listen over destinationer jeg har kunnet “vinge af”. Jeg har igennem årene hørt så mange - vidt forskellige - beretninger og meninger om byen, at jeg på én eller anden måde aldrig rigtig har fået taget mig sammen til at tage dertil for at få mine egne indtryk og danne mine helt egne meninger.

Men så meldte den australske gren af familien sin ankomst. De skulle på rundrejse i Italien, og da det viste sig at vi havde mulighed for at støde til i 4 dage under deres ophold i netop Milano, ja, så var sagen da klar!

Læs mere her...

Comment

Comment

Den egoistiske familie rejseblogger?

“Tænker I slet ikke på børnene?” - det spørgsmål er der mange familierejsebloggere der med mellemrum bliver konfronteret med. Mange antager at det udelukkende er forældrenes egne, egoistiske rejselyster der får dem til at rive børnene ud af en god og tryg hverdag med børnehave/skole, kammerater og fodboldtræning. De antager at børnene må lide nærmest ubærlige afsavn og at de får varige psykiske mén. At de sidenhen bliver en dyr og tung belastning for samfundet.

Nuvel, den antagelse kan man naturligvis godt have, men lad mig nu alligevel forsøge at kaste lidt lys over hvad det er, der får “sådan nogen som os” ud i dette vanvid og “russisk roulette” med vores børns psykiske velbefindende. Lad os tale lidt om hvad det er for et liv vi ønsker at føre og hvilke værdier vi ønsker at videreføre til vores børn.

Læs mere her...

Comment

Comment

Sydtyrol / Alto Adige, Italien

Så er det Maj og vi har allerede haft termometeret oppe på 28 grader celsius her i München! Desværre ikke ret længe ad gangen. Foråret er endnu lunefuldt og i de tidlige morgentimer og ved ophold i skyggen skal man endnu huske at tage en trøje på! Men det bliver bedre, dag for dag!

Blot et par timers kørsel fra vores hoveddør ligger Sydtyrol, den nordligst beliggende provins i Italien. Om vinteren et særdeles yndet vintersports område. På alle andre årstider et helt fantastisk område at vandre i. Vi har netop været afsted.

Comment

Comment

En tur til Danmark, April 2015

Det er efterhånden blevet rutine at tage turen mellem München og Danmark, hvad enten det går til familien i Jylland eller på vennebesøg i Københavnsområdet. Billeje i Danmark er så dyrt, at det overskrider grænserne for hvad der er uanstændigt, og derfor er det ikke nogen reel mulighed at flyve op fra München og leje en bil. Istedet lejer vi bilen i München og bruger så de godt 12 timer på motorvejen, som det tager at komme frem. Så har vi bilen til rådighed OG sparer penge. Det virker for os, og turen - selvom den tager så mange timer - er faktisk ikke slem. Vi skiftes til at køre og så er det blevet en god vane at tage afsted sidst på aftenen, så vi ankommer næste formiddag. Lidt trætte, jovist, men ikke mere end at en middagslur kan rette op på skaderne. 

Fordelene ved at køre om natten er mange. Mindre trafik. Færre køer og lidt færre lastbiler. Det vil sige, sådan er det normalt. Denne gang røg vi ind i snestorm og glatføre. Vi hilste på stort set samtlige af europas lastbiler! Og så har vi nok også set størstedelen af alle de vejarbejder der pt. er igang op gennem Tyskland. Men efter 13 timer ankom vi til min families sommerhus på Djursland. Med ømme bagdele og poser under øjnene. Anton derimod var helt udhvilet efter en god nats søvn i barnestolen på bagsædet. Han er vant til at køre i bil, og elsker det. Det er ret heldigt!

Læs mere...

Comment

Comment

Non Stop Familie Rejseblogger?

Der har gennem den seneste tid været en del debat om hvorvidt det er sundt for børnefamilier at rejse rundt i verden på ubestemt tid, uden noget egentligt mål og uden nogen planlagt slutdato. 

Børn har ikke mulighed for at sige fra på samme måde som de voksne kan, hvis ikke de synes at det er sjovt længere. Og når man læser de mange rejseblogs der netop fokuserer på familie-rejser og det at leve et “digitalt nomade liv som familie” kan man jo let foranlediges til at tro at det hele er ren idyl og at ungerne stortrives. 

Det kan også sagtens være tilfældet og jeg skal på ingen måde dømme hvad der er rigtigt og forkert i andre familier. Vi er alle forskellige og kan bedst selv bedømme hvad der er rigtigt for vores egen familie.

Læs mere...

Comment

Comment

Tips til bilturen gennem Europa!

Hvis man, som jeg, er opvokset i en familie med fornuftige, men dog forholdsvis begrænsede økonomiske midler, har man formentlig prøvet at tage på bil-ferie gennem Europa, i stedet for bare at sætte sig ombord på et fly. Jovist, siden min barndom er det da blevet billigere, og dermed oftere aktuelt at tage flyet til sin feriedestination. Men rent faktisk kan der være flere gode grunde til fortsat seriøst at overveje at tage bilen...

Læs mere...

Comment