Sikke en fantastisk sommer vi har lige nu her i München. I skrivende stund er der 33 grader i skyggen på terrassen. For et par måneder siden købte vi en ny grill. En kæmpe en af slagsen. På gas. For kul må vi desværre ikke bruge her hvor vi bor. Uanset hvad, så har vi stort set levet og lavet mad på terrassen siden jeg slæbte monsteret hjem fra byggemarkedet og møjsommeligt fik det samlet og sat op. Der er nu noget over det der med at lave mad under åben himmel og i den friske luft. Sammen med et gammelt rullebord fra IKEA udgør grillen nu vores “udekøkken” og her er reglerne omvendt fra vores “indekøkken” - her det manden i huset (altså mig) der bestemmer og vender bøfferne. Alexandra får dog lov til at snitte grøntsager og den slags. 

Hele sommeren igennem har vi haft travlt med alverdens ting. Udflugter og vandreture i bjergene. Besøg fra England og Danmark. Forlænget weekend i Milano i 40 graders varme. Barnedåb i den nære familie. Ugerne er fløjet afsted. Officielt er skoleferien først lige begyndt her i Bayern, hvilket også betyder at Anton’s børnehave er lukket i HELE August. Så nu, på denne tid af året, hvor jeg som barn skulle til at igang med et nyt skoleår hjemme i Danmark, går vi altså først for alvor igang med ferie-tiden her.

Alexandra har haft ferie i den sidste uges tid, men skal igang med arbejdet igen fra på Mandag. Tirsdag tager Anton og jeg så toget hele den lange vej til Danmark. Vi glæder os begge helt vildt til at rejse med ICE-tog. Det er efter sigende et af de hurtigste tog i Europa, og turen til Hamborg tager blot 6 timer. At vi så skal bruge yderligere 7 timer på at komme fra Hamborg til Lemvig i Vestjylland er så en anden sag. Det bliver sikkert mindst lige så spændende. Vi ankommer først efter midnat, så jeg antager (håber!) at den første morgen i det danske bliver forholdsvis rolig. 

Jeg elsker at komme på besøg hos min mor i Lemvig. Det har aldrig været mit barndomshjem, men alligevel er det “hjem” for mig. Det hænger naturligvis også sammen med den fantastiske natur i området, som jeg holder meget af. Blot 10 minutters kørsel derfra dukker de første vesterhavs-klitter op og marehalmen svajer i vinden. 

Det er et meget yndet område for turister fra det meste af nordeuropa. Særligt tyskerne drages mod de danske udlejningssommerhuse på vestkysten, rødspættefilet’er med dansk remoulade og så naturligvis de danske sommerbyger. 

For Anton kommer det til at handle om familiebesøg, saftevand i græsset og spandevis af koldskål, som man ikke kan få i Tyskland, men som jeg af og til laver selv. Kammerjunkerne har jeg også bagt selv enkelte gange, men det er nu altså lidt besværligt, så når der kommer gæster fra Danmark har de som regel fået besked på at tage et par poser med af de originale fra Karen Wolf. Dem i den BLÅ pose! Ikke noget med fuldkorns- og dietvarianter! 

Så lige nu står den på klargøring af bagagen, tøjvask og mental forberedelse. Det bliver spændende og jeg ser frem til masser af nye eventyr sammen med min rejselystne søn, som flere gange i løbet af sommeren har brokket sig over at vi pt. flyver alt for lidt rundt i verden. Det kommer vi da også til at gøre noget ved!

/Anders

Comment