Jeg har efterhånden besøgt Italien så mange gange, at jeg har opgivet at tælle. Næst efter Danmark og Tyskland, er støvlelandet ubetinget det land i Europa som jeg kender bedst. Jeg har rejst i Rom, Umbrien, Marché, Toscana og Sydtyrol, og jo mere jeg opdager af landet og dets historie, jo mindre synes jeg at vide om det. Det er lidt som en pandoras-æske med adskillige lag, som bare bliver ved med at overraske og forføre. Jeg bliver aldrig træt af at besøge Italien!

Turen fra det nordlige Europa, ned gennem Tyskland, Østrig og over de alpinske bjergpas har i mine øjne altid været fyldt med symbolik. Vejret i nord- og mellemeuropa er jo en smule vekslende, og det forekommer mig at det ALTID har styrtet ned, når jeg er kørt igennem Østrig. Det er naturligvis kun inde i mit hoved at det er sådan, men der sker nu alligevel noget, når man endelig kommer fri af Brennerpasset, og starter turen ned gennem Sydtyrol (den nordligste region i Italien). Vejret ændrer karakter syd for alperne. Solen titter frem og hilser velkommen, som man passerer endeløse marker med æbletræer og vinranker.

Læs mere...

Comment