Vi er nu ankommet til Cairns og har været undervejs i campervan’en i godt tre uger. Og egentlig skulle det så småt til at gå sydover. Men vi har besluttet at forlænge lejeperioden med i alt to ekstra uger, så vi kan opholde os så længe som muligt i det nordlige Queensland. Her i troperne er “den tørre årstid” netop begyndt. Det virker så lidt underligt på os, at vi igennem den seneste uges tid har oplevet det ene tropiske regnskyl efter det andet. Og tro mig, når det regner i troperne, så kommer der altså regn! Men alle de lokale insisterer på at det er ret så udsædvanligt for årstiden. De slår ud med armene, og satser på bedre vejr i morgen. 

Den seneste uges tid har bragt os forbi et par interessante regnskove. Eller rettere, EN stor regnskov, som snor sig gennem dale og lav-områder. Men det virker som flere forskellige regnskove. Altsammen totalfredet! I begyndelsen af sidste uge ankom vi til Wongaling Beach / Mission Beach. Det var indtil cyklonen Yasi’s hærgen for et par år siden et meget populært feriested for Australiere og et yndet åndehul for backpackere fra hele verden. Området er desværre endnu ikke rigtigt kommet ovenpå igen, hvilket er synd for det var virkelig en af de områder man med rette kunne placere i kategorien “Paradis på jord”! Det gode var så, at vi havde stranden for os selv og at mange caféer og butikker ikke var overrendte. Der var kun de lokale og så nogle få andre rejsende som os. 

Vi boede på en nyligt renoveret campingplads, der bestyres af et ungt skotsk/australsk par. Campingpladsen tilhørte såvidt jeg forstod hendes familie. Så Bruce fulgte derfor Megan tilbage til Australien, for at føre en drøm ud i livet om generelt at få en tilværelse der harmonerer bedre med ønsker og drømme. De var ankommet bare tre uger forinden. Da Megan tilmed venter barn, var timingen optimal. Lyder den slags bekendt? Det at følge sine følelser og drømme og bare hoppe ud i det? Jeg synes deres historie er fantastisk og håber så inderligt at de lykkedes med deres projekt. For Bruce er der temmelig langt hjem til Skotland hvis han får hjemve! Men det skal nu nok lykkedes dem at få succes! Campingpladsen var ihvertfald lækker og indbydende!

Efterhånden som vi er kommet længere nordpå er vi også indimellem stødt på de lidt mere spøjse dyrearter. Eksempelvis kænguruen som en morgenstund hoppede rundt i den nærmeste rundkørsel ved Mission Beach. Papegøjerne sidder i træerne over os, når vi sidder ved de lokale legepladser. På stranden støder vi ofte på pelikaner. Det er som tidligere nævnt også krokodille område. Heldigvis har vi endnu til gode at støde på dem! 

Vi har forresten også SPIST kænguru! Alexandra stødte på et godt tilbud i køledisken i et supermarked. Så det skulle da prøves! Jeg var nu lidt lunken ved tanken. Kænguruer kigger man på, enten her i Australien eller i zoologisk have. Man spiser dem da ikke! Men det røg på grillen samme aften og det smagte faktisk rigtig godt. Meget lig oksekød i konsistens og smag, men med et strejf af rensdyr eller andet vildt. Vi har talt lidt om også at prøve krokodille-kød. Det har vi dog endnu ikke set nogen steder. Det skulle smage lidt henad kylling. Jeg lægger mig dog ikke i selen for at finde det!

Nu er vi så indlogeret på et femstjernet familie resort. Det var Anton der fra sit bagsæde på motorvejen spottede det farvestrålende og indbydende vandland, og resolut insisterede på at vi skulle derhen! Vi havde den foregående nat været indkvarteret på en trist og nedslidt campingplads og det havde regnet næsten uafbrudt. Vi var alle lidt trætte og trængte til at slappe af. Til dette formål er sådan et familie resort ideelt. Der er ALT hvad små og større børn kan ønske sig af underholdning, og dermed kan de voksne også lade batterierne op. Vi startede med at booke for en enkelt nat, men endte med at forlænge til tre nætter. I morgen går det så videre til lidt nord for Cairns. Tilbage til strandene, havet og bølgerne!

Se billeder fra Australien her!

/Anders

Comment