Vi havde et møde med vores rejsebureau i går. Sådan et førstegangsmøde hvor vi fik afstemt forventninger til turen. Det var noget af en øjenåbner! Det endte faktisk med at vi lagde store dele af turen om. Primært for at få det bedste ud af årstiderne, der hvor vi kommer hen. I vores oprindelige plan ville det eksempelvis have betydet, at vi ville ankomme i New Zealand præcis som vinteren ville starte. Det frarådede rejsekonsulenten på det kraftigste, eftersom vinteren i New Zealand kan være lige så streng som I Skandinavien, og endda værre lidt oppe i bjergene. Vores tur er netop planlagt til at vi skal lidt rundt over det hele, så vinter er ikke ligefrem at foretrække. Som mødet skred frem, blev jeg mere og mere glad for at vi havde aftalt det. Vi fik afstemt ønsker, drømme og forventninger. Og som det ser ud lige nu, sparer vi endda ganske betydelige summer på budgettet. Ikke tosset! Det gør at turen kan blive så meget desto længere, og med flere spændende stop undervejs. 

Så i stedet for at starte i Australien, laver vi nu mellemstop et sted i Asien 2-3 uger, inden vi flyver videre. Næste stop bliver så New Zealand i omkring 3 måneder. Herefter Australien i cirka 3 måneder. Fiji i 2-3 uger og herefter retur til Australien i endnu en måned eller to. Og så går turen til USA’s vestkyst, til Californien, Nevada og Arizona. Herefter flyver vi til østkysten, hvor vi skal besøge venner og naturligvis se Washington og andre absolutte ”Must See’s”. Det er fortsat planen at slutte med nogle uger i England. Men det kan eventuelt gemmes til en anden gang. Alt i alt en fantastisk tur, som giver os alt det vi overhovedet kan drømme om.

Men vi kommer nok ikke uden om at skulle prioritere alligevel. Eksempelvis hænger Fiji i en tynd tråd. Vi skal dog først have sat os mere ind i baggrundsstoffet om den eksotiske øgruppe, dér, så langt ude i Stillehavet. Konsulenten sammenlignede det lidt med Grækenland: Turistet og til tider dyrt. Og vores oprindeligt planlagte 6 uger derude er under alle omstændigheder reduceret til max 3 uger. Havde vi bare været 2 voksne af sted kunne vi måske nok have brugt et par uger på bare at ligge i strandkanten og læse bøger. Men med en 3-årig som rejsekammerat, skal der ske lidt mere. Vi kan bedre kombinere dette i Australien, langs kysterne, hvor der er masser af laguner og hvide sandstrande, og ting at se på og lege med.

Vores rejsebibliotek er den sidste uge vokset betydeligt! Bøgerne om at rejse med børn er ankommet. Vi er begyndt at bladre dem igennem. Ufatteligt mange praktiske oplysninger. Nogle mere selvfølgelige end andre. Kunsten bliver at begrænse sig mht. oppakning. Vi er blevet tilrådet at holde os til rygsække på maksimalt 50 liter. Ellers bliver det for tungt. Hvordan får man dog udstyr og tøj til et helt år ned på så lidt plads? Vi må virkelig være kritiske med udvælgelsen af hvad der er nødvendigt, og hvad der bare er rart at have med. Dertil kommer kamera, computer mm, som også fylder.

/Anders

Comment