Vi taler meget om turen allerede! ”Kan du forestille dig når vi sidder på stranden og kigger ud over havet, bare os tre i aftenbrisen?”, eller ”Tænk engang at vi snart sidder på Frasier Island med fødderne i sandet!” eller noget i den dur. Hvor meget tid skal vi sætte af til hver fase af turen? Det er ikke så lige til, når der er så meget man gerne vil se og nå undervejs. Men vi har allerede gjort op med os selv, at vi SKAL have roen til bare at improvisere og lade os rive med af de impulser der nu måtte komme, efterhånden som vi kommer frem. Sjælen er en vigtig rejsekammerat for os! Hvis vi bare rejser i et tempo hvor vi har sjælen med os, så er det også tilstrækkeligt langsomt til at Anton kan være med og føler at det er trygt og rart. Og frem for alt sjovt!

Vi købte den første guidebog i går. Rent impulskøb hos boghandleren. Men den giver os et godt udgangspunkt for hvad vi i hvert fald MÅ og SKAL se i Australien. Således bliver turens første 3-4 måneder hurtigt ”indekseret” og vi kan begynde at kigge nærmere på overnatningsmuligheder, priser etc. Vi overvejer lige nu mulighederne for ”Campervans” – en lille bus med sovepladser, campingudstyr etc. Det er ideelt når vi gerne vil have lidt faste og ”hjemlige” rammer og rutiner. Priserne er meget forskellige og det er svært at finde ud af om det er bedst at leje eller at købe, og så sælge igen kort før vi rejser videre. Der er en del papirarbejde forbundet med at købe en godt brugt bil og sikkert også en masse skjulte omkostninger. Jeg går ikke ud fra at brugtvognsmarkedet er meget anderledes eller bedre end i Danmark, eller Tyskland, hvor jeg begge steder har prøvet at handle brugt. Alene udsigten til at skulle indregistrere og forsikre virker som en tung sag. Faktisk læste jeg et sted at det også kræver en permanent adresse i Australien at kunne gøre det. Det er nu blevet tilføjet den stærkt omsiggribende liste over ting, der skal undersøges nærmere. Alternativet er at leje en Campervan og det er også godt nok. Det er helt sikkert lettere, men det ville da være rart at kunne købe og sælge igen til nogenlunde samme pris, og så kun have haft udgifterne til forsikring, registrering og benzin. Og så selvfølgelig de uforudsete reparationer. Nå, vi får se hvad vi ender med…

Vi har aftalt et møde med et rejsebureau i denne uge. De skal hjælpe os med råd og vejledning. Jeg er spændt på hvad de siger. Når vi har været der, skulle ruten gerne begynde at tage en mere fast form. Vi har arbejdet med Sydney som udgangspunkt, men muligvis vil Melbourne være et bedre sted at flyve til? Vi vil gerne se hele den sydlige del af Australien, plus Tasmanien. Der er jo noget med en vis kronprinsesse og et hjemland! Det ville tangere til majestætsfornærmelse hvis ikke vi så det efter i sømmene. Og så kan vi derefter langsomt køre op ad kysten til Canberra, Sydney og hvad der ellers venter. Det kan også være at rejsebureauet foreslår noget helt andet. I hvert fald har vi kontaktet dem, for at få lidt gavn af deres ekspertise. Jeg har allerede fortalt dem at hele projektet afhænger af, at vi får solgt vores lejlighed. Så indtil videre kan vi ikke booke noget hos dem. Men den slags henvendelser er de vel vant til at få, og så er det bare at håbe på at kunden vender tilbage med en booking (og penge) når han er klar…

Senere i denne uge skulle vi også gerne modtage de bøger jeg har bestilt omkring det at rejse rundt med børn. Jeg anede ikke at dette var så stort et emne, men jeg slog det op på nettet og fik straks adskillige bogforslag op. Jeg glæder mig til at få alle de gode råd som de måtte indeholde. Jeg er sikker på at vi også finder en del yderligere inspiration, eftersom bøgerne har lister med udflugtsmål der er særligt børneegnede.

/Anders

Comment