”Flygter I?!” – spurgte Kim, da jeg fortalte ham om vores rejseplaner. Det spørgsmål var lidt uventet… og så alligevel ikke. Tanken havde da strejfet mig, at det kunne opfattes sådan. Vi ser anderledes på det. Vi er i bund og grund ikke rigtigt lykkedes med på noget tidspunkt gennem de sidste 6 år, begge at have job på samme tid og dermed to indtægter og personlig udvikling på alle planer. Når den ene part ikke rigtigt trives på et eller flere planer, synes jeg at der er grund til at stoppe op og evaluere, om man kan/skal gøre noget anderledes. Når det er tilfældet for begge parter på endda flere planer, så er der al mulig grund til kritisk at analysere situationen og træffe nogle beslutninger. Det er præcis det vi har gjort.

Min store erhvervsguru Steve Jobs havde et mantra der hed: Don’t settle! – i overført betydning: Stil dig ikke tilfreds med noget du i virkeligheden ikke er tilfreds med! Vi er ikke tilfredse med tingenes tilstand, ergo handler vi. Jeg tror faktisk at rigtig mange mennesker har det sådan, at de drømmer om noget andet – ikke nødvendigvis store rejser som os, men også ting i mindre skala – som de aldrig gør noget ud af, fordi de enten føler at det ikke er passende, fordi de ikke tør satse, eller fordi de føler sig bundet af forpligtelser. Alle tre ting er virkeligheden gældende for os, men alligevel gør vi det. Alternativet – risiko for stilstand de næste mange år, med utilfredshed og bristede drømme, er ikke attraktivt.

Vi er nu begyndt at fortælle den nærmeste familie om rejsen. Min ellers pragmatiske mor tog det overraskende positivt. Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet. Måske at hun ville forholde sig kritisk til det hele. Men tværtimod! Der var fuld opbakning og endda gode råd og muligheder for kontakter via hendes netværk ude i verden. Sådan er det nogen gange med ting man tror man ved på forhånd! Det ville nok ikke have ændret meget på vores planer hvis ikke hun havde været positiv, men det er nu engang rarest med opbakning fra familien. Alexandra har fortalt sin søster om turen. Også her var reaktionen positiv. Vi er således opmuntret til at fortsætte.

/Anders

Comment