Sidste del af turen fra Dubai til Bangkok gik lige så smertefrit som første del fra München til Dubai. Anton faldt efter mange timers kamp endelig i søvn i en af Dubai Lufthavns klapvogne og vågnede ikke da vi steg ombord på Airbus A380-800 nummer 2. Tænk engang, også anden del af turen blev fløjet med den nye vidundermaskine!

Man flyver godt med Emirates! Eneste minus er at alle meddelelser over højttaleren skal ud på adskillige sprog, så det forekommer mig at de afbryder hele tiden. Og der er jo knald på volumen! Bedst som man er godt på vej til en fordrejet og øm halshvirvel, fordi man har glemt en ordentlig nakkepude, vækkes man med et ryk af en masse arabiske ord, der efter nogle minutter kommer på engelsk. Noget med toldfrie varer... Hvis vi bare skulle have fløjet med dem en time, skulle de vist have talt uafbrudt for at nå det hele. Men alt i alt kan vi ikke klage!

Da vi ankom til Bangkok var temperaturen på godt og vel 37 grader celsius i skyggen og fugtigheden ramte os som en mur... Jeg var lidt spændt på at se om Antons klapvogn og vores rygsække havde klaret turen. Men alt ankom til tiden og i fin stand. Da vores hotel i de første 2 dage her i Bangkok ligger lige op ad togskinnerne til lufthavnen, tog vi naturligvis lufthavnstoget ind mod byen, og gik de sidste 400 meter. Det kostede 40 Baht per voksen og ikke noget for Anton. Det svarer i dagens kurs til lidt under 8 danske kroner. Det var indiskutabelt både det hurtigste og det billigste!

Hotellet, som vi fandt på Hotels.com et par aftenener inden afgang fra München, er fint uden at være prangende. Lidt medtaget af tiden. Vi skal være her i to dage, inden vi tager til Phuket. Vi kommer tilbage til Bangkok i starten af Maj for en uge, inden det går videre mod Brisbane, Australien. Om vi vælger dette hotel igen ved jeg ikke. Vigtigst lige nu er, at vi har et sted at sove og kan få noget at spise. Desuden er her en udemærket pool, som Anton her til eftermiddag har hygget sig gevaldigt ved. Naturligvis beskyttet af sin (næsten) hel-badedragt og faktor 50 på de øvrige udsatte steder. Iøvrigt er det Thailands højeste bygning. Det var jeg ikke klar over da jeg bookede værelset, men udsigten fra toppen er da en meget sjov ekstra bonus!

Den meget tidlige aftensmad blev indtaget i hotellets Sky Restaurant (Se udsigtsbilledet her foroven!), som kører en indendørs “Water Festival”. Det betød at der var alskens klassiske Thai-retter plus drikkevarer for 400 Baht / person. Det er naturligvis et turist koncept med turist priser, men efter godt et døgns rejse var stemningen ikke til at gå på byvandring. Det klarer vi i morgen, hvor vi også skal have lokaliseret den ældre del af byen og de vigtigste seværdigheder. Vi når ikke det hele i morgen, men til maj er der en uge, hvor vi bestemt får nok at se til! 

Vi er her! Nu! Vi har talt om det så længe at det forekommer som en evighed! Hotellets aircondition luller mig næsten i søvn. Det bliver en fantastisk dag i morgen!

/Anders

Comment