Der er allerede gået næsten 2 uger siden vi forlod København. Det har været hektisk. Så faktisk forekommer det mig som værende evigheder siden, at vi på vores sidste eftermiddag i byen, gik igennem Tivoli og sagde pænt farvel. Det var ifølge kalenderen den sidste efterårsdag, og netop som vi ankom til Tivoli begyndte det at sne lige så stille. Fantastisk!

Vi havde en lille afskedsfest i Antons vuggestue tidligere samme eftermiddag. Det var en meget fin markering og en pæn afslutning på et helt igennem fantastisk forløb i Antons liv. Han startede som en lille baby, og i den tid han har gået der, har han udviklet sig til en resolut, lille herre. Det var lidt mærkeligt at gå ud ad døren for sidste gang. 

Efter at have kørt hele natten igennem, ankom vi tidligt lørdag morgen til München. Det sneede lidt undervejs, men det gik rigtig godt. Anton er heldigvis glad for at køre bil, så han finder sig i at sidde stille rigtig længe. Det er faktisk lidt imponerende. I løbet af natten standsede vi et par gange for at tanke og hente forfriskninger. Normalt ville vi have smurt en madpakke til turen, men eftersom alt jo var pakket ned i forbindelse med flytningen, så var det ikke muligt til denne tur. Iøvrigt har vores madpakker det med at forsvinde stort set inden vi kommer til motorvejen, og vi ender således altid med at proviantere undervejs alligevel. Jeg arbejder på en artikel til sitet her, der giver gode råd og vejledning i forbindelse med bilferier og kørsel igennem Tyskland. Stay tuned!

Tirsdag i sidste uge ankom så flyttelæsset. Hvad der virkede som en minimal flytning i København, virkede ved ankomsten her i München som en noget større mundfuld. Der er kørt adskillige læs ragelse på genbrugspladsen. Pudsigt nok også ting som vi lige så godt kunne have sorteret fra allerede i København. Men hvad vi besluttede os for der, virker ikke altid så logisk hernede. Der må være sket en transformation på turen. :-)

Vi er nu så småt ved at være på plads. Dagligdagen indfinder sig lige så stille og vi prøver at få nogle faste rutiner. Der er fortsat lidt arbejde tilbage i kælder og pulter-rum, men noget af dette kan sagtens udskydes. Nu vil vi bare nyde lidt ro og fred, inden julen indfinder sig.

I skrivende stund har det sneet næsten uafbrudt i tre dage, og snedækket er betragteligt. Omkring 50 cm ligger der mange steder, hvis ikke endda mere. Det giver lidt problemer for trafikken, men jeg kan ikke lade være med at smile lidt ved tanken om, hvilken betydning det mon ville have for trafikken i Danmark. Her i München forventer man hvert år, at der kommer en del sne. I Danmark kommer det bag på kommunens vej & parkafdeling. HVERT år! 

Nå, men sneen ligger således ganske fint nu, og er naturligvis med til at forstærke julestemningen yderligere. Og apropos jul: Jeg har skrevet en artikel om Münchens mange julemarkeder. Vi er her i familien en stor fan af de sydtyske julemarkeder, og vi syntes at sitets læsere skulle have lidt af stemningen med. Klik her, for at komme direkte til artiklen!

/Anders

Comment