Om os

Anton

Anton

Anton: Vores lille (men ikke helt så lille længere) krudtugle! En bare helt igennem glad dreng, som elsker at bygge huler, snemænd og sandslotte. Og LEGO! Alt hvad der kan bygges op, kan (og skal) dog også splittes ad til atomer bagefter. Det er mindst lige så sjovt! Anton elsker musik og har allerede en fin samling af yndlingssange på sin lille iPod. Til sin fars store glæde er det ikke kun børnesange! Han har en udpræget sans for humor, og kan se det morsomme i stort set alle dagligdags situationer.

 


Alexandra

Alexandra

Alexandra: Har tidligere arbejdet med event-marketing i et par større europæiske organisationer. Et af karriere højdepunkterne var definitivt hendes medvirken ved COP15 konferencen i København, hvor hun var HELT tæt på Præsident Barack Obama! Elsker lange vandreture og er god til at organisere udflugterne i familien, således at der er noget for alle at se frem til. Alexandra læser mange bøger og hendes nyindkøbte Kindle skal nok blive brugt flittigt på de lange flyveture og på dagene ved stranden. På hjemmefronten er hun pt optaget af at bage brød baseret på surdej, hvilket i starten gav familiens medlemmer nogle lidt “blandede erfaringer”. Nu hvor projektet har stået på i en rum tid, er kvaliteten af brødene steget markant. Rent faktisk er hun generelt dygtig i et køkken og vi forventer da også at hun husker og kopierer nogle af de kulinariske højdepunkter på turen.

Klik her for at komme til Alexandra’s blog!


Anders

Anders

Anders: Familiens dagdrømmer! Har arbejdet med salg og marketing i flere internationale virksomheder. Har dog fundet ud af, at rene marketing opgaver ikke skal indgå i et eventuelt kommende job! Anders er familiens musik-nørd og ses som regel med et par hovedtelefoner på, når han er alene på vej gennem byen. Han elsker at skrive, har udgivet en roman og har en ny i støbeskeen. Derudover elsker han at fotografere, omend de mest kunstneriske billeder til familiens samling som regel tages af Alexandra, der har et fantastisk øje for detaljen. Også Anders læser mange bøger, og så interesserer han sig især for amerikansk politik.

 

Anders skriver de fleste af vores dagbogs indlæg. Klik her! 

Siden vores tur i 2013-2014 har Anders uddannet sig til komponist og sangskriver. Du kan høre nogle af hans sange her!


Sådan begyndte det hele...

Denne hjemmeside handler om en familie på tre, som i sommeren 2012 besluttede at sige farvel til en traditionel hverdag med job, dagsinstitution og evig dårlig samvittighed over ikke at have tid nok til de rigtige ting.

For os begge havde karrieren i et stykke tid ikke rigtigt givet den tilfredsstillelse som vi havde håbet på. Faktisk var den kilden til en utilfredshed som også langsomt bevirkede at vi ikke var de forældre for Anton, som vi synes vi burde og kunne være. For når man mentalt ikke rigtigt er til stede i de små øjeblikke hvor ens barn gerne vil have noget nærvær og omsorg, så bør man begynde at overveje om man rigtigt har styr på prioriteterne i sit liv. Det tyggede vi så lidt på!

Vi fandt ud af at vi rigtigt gerne ville bruge mere tid sammen. Mere tid til de små ting i livet. Mere tid til alt det der gør os til gladere mennesker og bedre forældre! 

Derfor besluttede vi, at en radikal ændring var påkrævet! Og i det øjeblik hvor vi bestemte os for hvordan vi skulle komme videre, følte vi en enorm lettelse. Nu var der pludselig en mening med det hele for os. Der var lys for enden af tunnellen! Vi satte vores hjem og vores møbler til salg. Det gik meget stærkt med at få det hele solgt, hvilket bare yderligere bestyrkede os i, at vores nye kurs var helt rigtig. Pengene skulle bruges på en jordomrejse. 

Tre måneder senere befandt vi os så i München, vores mellemstation, inden vi i det tidlige forår 2013 begav os ud i den rigtigt store verden. Om på den anden side af jorden. Længere væk hjemmefra end vi nogensinde tidligere havde været.

Vores store jordomrejse varede fra april 2013 til april 2014. Og 12 måneder, 7 lande, 8 lejebiler, 25.000 billeder og omkring 120 hoteller senere var vi tilbage i Europa. Rige på oplevelser og nærvær som aldrig før. Vi var blevet en sammentømret, lille rejsegruppe, efter at have været sammen 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen gennem 52 uger! Alene dét er jo en bedrift der ville få mange familier til at gå i opløsning!

Vi fandt undervejs ud af at vi ikke kan rejse på ubestemt tid. Vi har behov for en base at vende tilbage til. Et sted hvor vi kan reflektere over alle indtrykkende og samle inspiration og lyst til nye eventyr. På et tidspunkt, en gang i fremtiden, skal vi helt sikkert afsted igen. Rejsefeberen er kommet for at blive. Men indtil videre bliver rejserne lidt kortere. Ikke mindre spændende. Bare kortere. 

Selvom vi ikke rejser hele tiden nu, så har vi en dagligdag hvor vi er meget bevidste om vores prioriteter og om hvad vi bruger vores tid og energi på. Vi har levet på meget lidt plads under vores rejse og klaret os med meget lidt tøj og udstyr i rygsækkene. Det er altsammen gode erfaringer at have, også i en “almindelig” hjemlig hverdag. 

Vi håber at du finder vores side inspirerende og at du kan finde de tips og idéer som du måtte have brug for. Hvis ikke, så er du meget velkommen til at sende os en hilsen med dit spørgsmål. Og glem ikke at tilmelde dig vores nyhedsbrev. Vi har fortsat masser af erfaringer, historier og billeder som vi endnu ikke har delt. 

Rejsen er jo i virkeligheden kun lige begyndt!