Ofte stillede spørgsmål

I denne sektion har vi forsøgt at gøre det nemt for dig at finde svar på de 10 mest stillede spørgsmål vi kommer ud for, når vi taler med andre om det at rejse rundt om jorden. Du kan bruge listen uanset om du rejser med børn eller ej! 

Du er naturligvis også meget velkommen til at kontakte os direkte, ved at bruge denne formular!

 

Hvilket sted har I bedst kunnet lide, indtil videre? 

Det er et rigtig godt spørgsmål, som det er svært at svare helt entydigt på. For næsten alle steder har haft deres helt egen charme og de lokale deres positive særpræg. Men Australien bør fremhæves, fordi vi alle tre følte os særligt godt tilpas her. Fornemmelsen kom øjeblikkeligt og blev hængene i kroppen. I Australien havde vi fornemmelsen af at vi sagtens kunne rejse rundt i årevis, ja, endog bosætte os permanent.

 

Hvordan turde I dog klippe båndene til de faste og trygge rammer? 

Alternativet, nemlig at blive hængende i en hverdag som ingen af os var glade for, var simpelthen ikke til at overskue. Faktisk var beslutningen om at sælge det hele og tage afsted en befrielse! Det bør dog nævnes at vi hele tiden har haft en mulighed for at vende tilbage til vores base (og en lejlighed som Alexandra’s familie har) i Europa, såfremt vi var nødt til at afbryde rejsen, eller hvis vi ikke længere havde lyst til at rejse videre. Dermed ikke sagt at en sådan beslutning ville være nem, men når man har ansvaret for et lille barn, skal der i vores øjne være en smule sikkerhed - et eller andet sted! Læs evt. lidt tanker fra begyndelsen af planlægningsfasen her!

 

Hvordan pakker man til et helt år? 

Ved at lade forfængeligheden blive hjemme og kun tage t-shirts, undertøj og sokker med til 7 dage. 2 par bukser, 2 skjorter og så ellers forskellige TYNDE lag. Gode vandrestøvler, sandaler og et par kondisko. That’s it! I vil opdage at det er forbavsende let at nøjes med dette. De fleste steder er det ikke noget problem af vaske og efterhånden som tingene bliver slidt op, må der købes nyt undervejs. Reglen er, at hvis der købes nyt, SKAL der smides tilsvarende væk, eller doneres bort.

 

Rejser I virkelig med et lille barn?!

 - Tænk, det er der faktisk mange der spørger om. Ja, naturligvis gør vi det, og rejsen bliver så meget desto mere fantastisk når man har mulighed for at se tingene fra et barns perspektiv. Det at rejse med børn er faktisk meget mere almindeligt end vi selv gik og troede inden rejsen, så vi kan egentlig godt forstå spørgsmålet. Det er meget vigtigt at understrege, at en rejse med børn som rejsekammerater ikke er mere besværlig - den er bare anderledes! Læs mere om det at rejse med barn her!

 

Men hvad med babyudstyr og andet “grej”? 

De fleste forældre lærer at tilpasse sig forholdene, hvadenten de er hjemme i vante omgivelser eller de er på farten. En pusletaske og en praktisk klapvogn kommer man langt med. Anton havde en lille rygsæk med det legetøj som han ikke kunne leve uden. Husk derudover at man kan købe det meste, såsom bleer og eventuelt mad, efterhånden som man kommer frem. Anton var knap tre da vi tog afsted og næsten 4 da vi kom tilbage. I den tid vi var væk udviklede han sig meget, og blev ble-fri. Hans klapvogn blev givet til velgørenhed et sted i USA, efter at have ligget ubrugt i bagagerummet i næsten tre måneder. Du kan læse mere om vores udstyr her!

 

Hvad gør man hvis ens børn ikke kan lide at rejse? 

Alle børn har behov for kærlighed og tryghed. Nogle børn har mere behov for faste rammer end andre. I vores tilfælde havde vi fra Anton var 6 uger gammel - længe inden vi overhovedet kom på idéen om at tage afsted - vænnet ham til at rejse. Med fly, tog og bil. Han har altid elsket det! Derudover var vi jo sammen som familie, 24 timer i døgnet gennem et helt år. Med masser af tid og overskud! Anton havde med andre ord alt hvad han havde brug for - lige ved hånden, hele tiden! Ydermere boede vi i lange perioder i camper-van, således at vi havde vores “hjem” med os overalt. Anton havde sin egen seng mv. Det kan anbefales til børnefamilier! Vi gjorde fra starten op med os selv, at hvis han ikke ville trives på farten, så måtte turen afbrydes! Vi kunne ikke vide det på forhånd, og det er nok det sats man må tage, samtidig med at man lytter til sin intuition. Hvo intet vover, intet vinder! På den anden side, så er der så meget andet børn kan tage skade af og blive ulykkelige over selv hvis de har en fast dagligdag i en børnehave eller skole. Hos os var scenen bare skiftet ud for en tid!

 

Hvordan holder man hinanden ud? 

Ja, det er der jo mange meninger om! Vi er formentlig ikke bedre end andre ægtefolk, og har naturligvis også vores op og nedture. Sådan er det i ethvert ægteskab. Men vi har brugt megen tid på at lære at kommunikere effektivt, og gøre vores indbyrdes forventninger helt klare - fra starten! Det skal I også gøre. Er der udfordringer i parforholdet derhjemme, vil der med 110% garanti også være det på turen! Derudover er hemmeligheden at give hinanden luft. Tag på skift alene i biografen, på museum eller gå en tur. Hovedtelefoner er også en god ting så man kan nyde musik eller en film for sig selv.

DSC00204.jpg

Hvad med teknisk udstyr? 

Det er så lige den del der er mest upraktisk! Det vejer en del og ofte bander man over sig selv, fordi man bliver ved med at slæbe rundt på hvad der kan forekomme som unødige kilo. Vi havde en separat rygsæk til laptop, iPads, kamera og alt hvad der ellers kommer til af strømforsyninger, kabler, batterier mv. Som rejseblogger er det naturligvis en forudsætning at man kan arbejde overalt, så vi så det ikke som en mulighed at lade være. Vi vil dog fremhæve at en 11-tommers laptop er mere praktisk - og noget lettere - end en 15-tommers laptop. Ellers kan en iPad jo også benyttes, særligt hvis I investerer i et lille tastatur. Et godt kamera er et MUST, uanset om I blogger eller ej! En længere rejse skal naturligvis foreviges. Et smartphone kamera kan gå an i en snæver vending, men I vil blive glade for at have billeder taget med ordentligt udstyr, den dag I igen sidder hjemme i sofaen og skal gen-leve de bedste øjeblikke fra turen! 

 

Hvordan boede I? 

I Thailand, USA, Canada og store dele af Irland og England boede vi på hotel. Vi benyttede forskellige apps på vores smartphones til at finde ledige og økonomisk overkommelige muligheder efterhånden som vi kom frem. Senest omkring klokken 3 om eftermiddagen begyndte vores søgen efter en overnatningsmulighed. Og det lykkedes ALTID! Man behøver ikke at booke flere dage i forvejen. Regn dog med at betale ekstra hvis I absolut skal bo i centrum af en by, eller hvis I bare tropper op i receptionen. Selv hvis I holder på hotellets parkeringsplads og booker via telefonen, er det billigere end at gå ind til skranken og spørge! I Australien og New Zealand boede vi i camper-vans, hvilket helt klart er vores foretrukne rejseform! I USA og store dele af Europa rejste vi dog i vinterhalvåret, og det var derfor ikke en særlig attraktiv mulighed for os. Derudover boede vi hos venner og familie hvor det var muligt.

Er det ikke vanvittigt dyrt? 

Nej! Inden vores afrejse boede vi i København, som er blandt verdens 5 dyreste byer at leve i. Næsten ALT er billigere til sammenligning! Derudover havde vi ingen udgifter til husleje, buskort, daginstitution mv. på turen. Vi levede faktisk billigere end i København hele vejen rundt om jorden. Eneste reelle udgift var fly-billetter og forsikring, som man absolut ikke må spare på! Mad skal man jo have hver dag, uanset hvor man befinder sig, og også dette er billigere alle andre steder end i Danmark. Hvis man har et job som man kan bestride med en computer der er online, kan man således tjene penge undervejs og rejse videre uden at føle det som en udgift. Det skal dog siges, at vi ikke rejste på første klasse! Så langt fra! Vi forsøgte hele tiden at “holde hus” med pengene og var meget bevidste om at få et overblik over eksempelvis priserne på hotelværelser i en by, inden vi reserverede noget.

 

God fornøjelse med jeres kommende eventyr!

 

Anton, Alexandra & Anders.