Viewing entries in
Tanker om at rejse

Comment

Hvad så? Hvad nu?

Hvad har vi egentlig tænkt os, at der skulle ske så snart vi er tilbage i München? En masse ting! Men hvordan ser virkeligheden ud efter bare fire uger? Vi hørte fra andre rejsende at det kan være svært at vænne sig til et normalt liv igen. Men denne fase har endnu ikke ramt mig. Virkeligheden indhentede mig allerede nogle uger før. Det var på vores tur tilbage til Europa, i Irland. Der hvor vi mødte min familie! Det må man ikke misforstå! Selvfølgelig var det dejligt at gense min mor, min søster og hendes to skønne drenge, en af dem for første gang! Der blev jeg for første gang konfronteret med mit “gamle” liv. Jeg havde i forvejen haft en lille frygt for at jeg ville lade mig skubbe ind i min gamle rolle. Der skulle jeg første gang tage stilling til vores fremtidsplaner og en slags ny version af mig selv. På en lang rejse har man muligheden for at udvikle sig og lære sig selv bedre at kende. Derfor er det nødvendigt at give andre tid og mulighed for at se og opleve den nye Alexandra. Heldigvis er fasen overstået og det vigtigste er, at Anders og jeg har en fælles opfattelse af hvordan vores fremtid skal se ud. Det er op til os, om det kan lade sig gøre. 

Comment

Comment

Glæder jeg mig til at komme hjem til München?

Nu er det meget snart tid til at tage hjem til München. Her starter vi på en frisk med et nyt liv som familie. Mens vi boede i København tilbragte vi kun vores ferier her og har aldrig boet her for alvor alle tre. Nu skal vi opbygge et helt normalt liv med arbejde, børnehave og alle normale rutiner. Det bliver spændende og jeg ser frem til det med blandede følelser! 

Comment

Comment

Hvorfor Irland igen?

I lang tid har jeg haft en stor svaghed for Irland. Det begyndte i 1996 med en 14 dages tur med mine venner fra hotel branchen. En morgen ved morgenmaden efter arbejde på nattevagt besluttede vi os for at tage på ferie sammen. En fyr i vores gruppe, Ken, er tilfældigvis Irlænder, så var det indlysende at besøge hans hjemland. Hurtigt var turen organiseret og vi seks var klar til afgang mod Dublin. Det var allerede sjovt i lufthavnen! Vi oplevede Dublin, en sejltur på Shannon, Galway, Connemara og Cliffs of Moher. Jeg blev solgt! Interessen blev endnu større, da Ken viste os hans gamle universitet hvor han har læst turisme. Ligesom jeg også gjorde, på vores rejse tidspunkt. Jeg var i gang med at læse på universitetet in München. Efter den tur besluttede jeg at jeg skulle tage et Erasmus semester i Irland.

Comment

Comment

Hvor skal rejsen gå hen resten af 2014?

Er det ikke mærkeligt at jeg allerede er begyndt til at tænke over hvor vi skal rejse hen resten af året? Skal jeg egentlig ikke hellere komme i gang med at planlægge vores hjemkomst til München? Jobsøgning, uddannelse og børnehave til Anton!? For mig er det lidt mere spændende at tænke over hvad vi skal opleve og udforske i vores fritid. Arbejde er arbejde...

Comment

Comment

Hvad kunne jeg bedst lide ved New Zealand?

I lang tid havde New Zealand været min drømme destination. Men i begyndelsen af vores tur var jeg, ærligt talt, lidt skuffet. Jeg kan ikke præcis sige hvorfor. En grund kunne være at efter Australien ville hvert land havde svært ved at konkurrere med det. Jeg elsker bare Australien! Men New Zealand kom til sin ret lidt efter at jeg faldt for det. 

Comment

Comment

Hvad kunne jeg bedst lide ved Australien?

Det var ikke mit første besøg i Australien. Faktisk allerede mit tredje besøg! Det er meget hvis man tænker på hvor langt det ligger væk fra Europa og hvor lang tid det tager at komme dertil.

Da vi begyndte at planlægge vores rejse rundt om jorden, var Australien og New Zealand helt klart mine to hoved/drømme destinationer. På den ene side for at vise mine to drenge hvorfor jeg er helt vildt begejstret for Australien og på den anden side for at besøge min australske familie. Så at alle kunne lære hinanden at kende.

Comment

Comment

Anton's udvikling!

Det er nu et år siden at vores liv blev vendt 180 grader rundt. Fra et ganske normalt familieliv med helt almindelige rutiner som arbejde, vuggestue, indkøb, madlavning og weekender med forskellige aktiviteter. I december 2012 pakkede vi alle vores ting sammen og flyttede til Tyskland. Mit hjemland, hvor vi som familie kun har været på ferie. Men der var ikke så meget tid til at slå sig ned og finde tilbage til en rigtig rutine. München var blot et mellem stop før vi tog af sted til vores rejse rund i verden for et år. 

Comment

Comment

Tanker om Thailand!

Hvad kunne jeg bedst lide ved vores ophold i Thailand? For det første mindede det mig rigtig meget om vores familierejser i gamle dage. Jeg var vant til pakkerejser, hvor alt var organiseret i forvejen. Flyvetur, afhentning fra lufthavn, bustur til hotel, hotel med fuld forplejning, afhentning tilbage til lufthavn og flyvetur hjem. Det var sådan en rigtig “sol, strand og vand” ferie. En ubekymret pakke med tid til at bygge sandslotte, hoppe rundt på stranden og i vandet, læse bøger og gå tur på stranden, shopping ture, spise sammen, spille rommy og canasta, sove, sove, sove....

Comment

Comment

Nogle tanker om parforhold og familieliv!

Hvordan går det med at være sammen 24/7 som par? Som familie? Uden pause? Uden pusterum? Uden at gå på arbejde eller have tid helt for sig selv? Ingen tid til at være navlebeskuende! Jo, det går jo fremragende. Men ikke altid, selvfølgelig!

Comment

Comment

De første 500 ord!

Mens man kører gennem det meget interessante og varierede landskab er der plads og tid til mange forskellige og nogen gange dybe tanker. Underlagt med musik der passer til lejligheden. Dette sørger Anders for med sin store samling af musik eller med en podcast, der giver mulighed for at snakke om en masse forskellige emner. Min nyeste idé er at jeg skal øve mig meget mere med det skriftlige danske og derfor har jeg besluttet mig til at skrive lidt hver uge. Ellers glemmer jeg alt, selvom jeg hører dansk hver dag. Det er når Anders og Anton snakker sammen og derudover oversætter jeg også Anders’ blogs fra dansk til tysk. Det går jo også godt, synes jeg selv. 

Comment