Hvad kunne jeg bedst lide ved vores ophold i Thailand? For det første mindede det mig rigtig meget om vores familierejser i gamle dage. Jeg var vant til pakkerejser, hvor alt var organiseret i forvejen. Flyvetur, afhentning fra lufthavn, bustur til hotel, hotel med fuld forplejning, afhentning tilbage til lufthavn og flyvetur hjem. Det var sådan en rigtig “sol, strand og vand” ferie. En ubekymret pakke med tid til at bygge sandslotte, hoppe rundt på stranden og i vandet, læse bøger og gå tur på stranden, shopping ture, spise sammen, spille rommy og canasta, sove, sove, sove.... Selvfølgelig være sammen med mine forældre og min søster. Forskellen denne gang var at vi selv satte pakken sammen. Men stedet selv lignede så mange steder jeg har besøgt før sammen med min familie som barn: Tyrkiet, Italien, Spanien... men denne gang var det ikke fyldt med tyskere, det var danskere og masser, masser af russere. 

I Thailand fik vi det første indtryk af hvordan det kan være for alvor at være sammen hele tiden og finde ud af hvad vi lægger vægt på. Det var f.eks. at have et rimeligt stort værelse. En barneseng til Anton, da han blot var tre år gammel dengang. En altan eller en plads foran værelset hvor man kan sidde om aftenen med en øl, bøger, computer og en god snak. For os moderne rejsende, internet junkies og bloggere er en stabil internet forbindelse afgørende. Det hjælper også meget hvis baren på hotellet er i rækkevidde hvis man løber tør for kølige drinks. 

Det bedste ved Thailand er uden tvivl maden. I forvejen elskede jeg allerede at tilbedere thailandsk mad. Men i landet selv smager den helt anderledes. Ingredienserne er helt friske og tilberedningen er lidt anderledes. Frugter som ananas, meloner, mango smager bedre fordi de er modne, mere velduftende og “frugtigere”. Lækkert! Himmelsk! Det kan man overhovedet ikke sammenligne med de frugter man kan købe derhjemme. Så bliver man skuffet! 

Som en pige fra München, er jeg helt vildt med havet og stranden. Man vil altid have ting man ikke kan få. For Anders er det bjergene istedet for. 

I Thailand var temperaturen og luftfugtigheden høj, selvom det allerede var lavsæson. Det rigtige klima for Antons og min sensitive hud. Vi svedte begge som svin! Ingen brug for bodylotion eller lignende. For mig var det håbløst at have make-up på, den løb bare alle steder. Anders måtte nyde min naturlige skønhed!

Thaierne er meget venlige, kan tydeligvis lide børn og derudover prøver de at sælge alverdens ting. Det kan blive rigtig irriterende jo længere man bliver. Men så kan man også bedre vurdere priserne, kvaliteten og tilbudene. Nogen gange føler man sig trukket hen over bordet. Det drejer sig ikke om store beløb, men alligevel handler det om princippet. 

Jeg fik mine ture ved stranden og kunne observere hvordan andre nationaliteter opfører sig på ferie og kunne opleve og finde stereotyperne. Jeg elsker bare at observere mennesker og finde ud af hvordan de agerer. Spændende!

Vi som familie faldt lidt ned efter mange måneder med planlægning, forfærdeligt mange tanker, farvel til to hjem, to byer, familie og venner. Nu var det bare os, threeonthego. På det tidspunkt blot en vag idé om hvad det kunne udvikle sig til, men formålet var klart. Vi nød solen, stranden og at have en masse tid sammen. Hjernen kunne finde fred og ro, som forberedelse på vores lange rejse videre. Vi kun lægge vores bekymringer og vores gamle liv til side for at begynde et nyt og spændende afsnit i vores liv.

Spørgsmålet til sidst: Kan jeg forstille mig at komme tilbage til Thailand? Ja, i hvert fald. Måske til en mere eventyrlig tur med ø-hopping, med mere massage og flere madlavnings kurser.

Klik her for at læse hvad Anders har skrevet om Thailand!

Klik her for at se billeder fra Thailand!

/Alexandra

Comment