Er det ikke mærkeligt at jeg allerede er begyndt til at tænke over hvor vi skal rejse hen resten af året? Skal jeg egentlig ikke hellere komme i gang med at planlægge vores hjemkomst til München? Jobsøgning, uddannelse og børnehave til Anton!? For mig er det lidt mere spændende at tænke over hvad vi skal opleve og udforske i vores fritid. Arbejde er arbejde...

Jeg har allerede sammensat en lille ønskeliste af destinationer. Denne gang er der ikke lange flyveture eller eksotiske steder på listen. Alt kan nås med bil indenfor nogle timer. Den længste tur er planlagt til sommer og den går til Danmark og Norge. Nu er det omvendt: vores ferie tilbringer vi nu i vores gamle hjemland. Sjovt nok! Udover at besøge familie og venner i Jylland og København, vil jeg gerne til Legoland, til et badehotel i Svinkløv og til Skagen. Så skal jeg indløse et gavekort til et brød-bage-kursus hos Claus Meyer i København. Bagefter går det videre til Norge til den årlige familiefest. Det bliver Antons første gang og her skal han møde hans store danske og norske familie. Jeg kan prøve lykken med at forsøge at forstå norsk igen! Spændende! Det et det fascinerende med skandinaver. De siger at de altid kan forstå hinanden og ligeglade med om det er dansk, norsk eller svensk. Efter min mening og også erfaring er det løgn! Jeg har selv deltaget på møder hvor alle har snakket på deres eget sprog og var helt overbevist om at de har forstået alt. Men spørger man ind til detaljerne er det ikke helt tilfældet.   

De næste destinationer er bare korte eller lange weekender. Jeg kunne godt forestille mig til at tage til Sydtyrol, Merano. Der har jeg været sammen med min familie og har gode minder om det. Så kunne vi lede efter et hyggeligt hotel med en spa afdeling for at slappe af efter vandre turene. 

Hvad så med en lille tur indenfor Bayerns grænser!? Til Franken? Jo, jo jeg ved godt at Frankere helst ikke vil kalde sig selv for Bayere. Men, undskyld - sådan er det bare! Som man siger: "Man soll Gott für alles danken, selbst für einen Ober- Unter- und Mittelfranken!" (Man skal være taknemmlig for Frankere fra alle landsdele). Tilfældigvis kan jeg kalde to af dem for mine veninder! Daniela, som normalt bor i USA, er hjemme til sommer for at besøge hendes familie og de bor i nærheden af min anden veninde i Sommerach. Det er meget praktisk at hun ejer en hyggelig Gasthof, så ved vi hvor vi kan sove og spise. I Gasthof zum Weissen Lamm (http://www.strobel-lamm.de) var jeg allerede gæst som student på hotelskolen. 

Vi fik fra min mor et gavekort til en ballontur over Chiemsee i julegave. Jeg har i meget lang tid ønsket mig sådan en oplevelse. I Australien og New Zealand var der masser af muligheder for det, men jeg vil hellere opleve det derhjemme. Glæder mig helt vildt til det! Så skal vi afsted en hel weekend og Anton bliver "parkeret" hos Oma for at have det sjovt sammen med hende. Og vi tager på vores kæreste weekend! Så må jeg hellere komme i gang at blive klogere på min veninde Louises webside www.sexistens.dk! ;-)

Sidste punkt på listen er Bern i Schweiz. Min gode veninde Tanina, som jeg mødte i København, er flyttet tilbage til Schweiz. Vi havde en fremragende tid sammen! Vi var gravide på næsten samme tidspunkt, og hun har også boet på Islands Brygge. Hun var min allierede på legepladsen hvor vi snakkede imens vores børn legede sammen. 

Vores rejse planer er hovedsagelig centreret om at mødes med familie og venner igen, som vi ikke har set i lang tid. Jeg glæder mig helt vildt til at kramme alle og snakke om alt hvad det har sket det sidste stykke tid! 

Jeg er helt overbevist om at der dukker flere steder op...vi må bare se hvordan vi planlægger det hele! Mit motto er: på rejser bliver man klogere! Man vil jo ikke dø dum!

/Alexandra

Comment