Vi har nu næsten været tilbage i München i et halvt år. Jeg må ærligt indrømme at jeg ikke begyndte at søge job med det samme. Først skal man have sine dokumenter klar for overhovedet at kunne at præsentere sig på den rigtige og mest professionelle måde. Ja, og det er hårdt arbejde! Mit CV skulle være tilpasset de tyske standarder. Sidste gang jeg sendte en tysk ansøgning var for cirka ti år siden. Imidlertid ved jeg præcis hvordan en dansk ansøgning med CV skal se ud. Jeg tog den sidste danske ansøgning som basis og oversatte det hele til tysk. Opgraderede layoutet lidt og efter mange timers arbejde gav jeg det videre til mine venner for feedback og rettelser. Der er virkelig en forskel mellem Tyskland og Danmark! Ikke de store, men fine, små og vigtige detaljer. Såsom præcise datoer og hvor firmaerne ligger henne. Det fik jeg rettet til og efter endnu mange timer, plus en software upgrade, hvor hele formatet gik tabt, var jeg nu klar til aktuel jobsøgning! „München, jeg er klar til at arbejde!“ Men er München også klar til mig?

Lige fra vi besluttede os til at bosætte os i München, var jeg positiv og overbevist om at det nok skulle lykkedes mig at finde et passende arbejde. Fra starten satte jeg mine forventninger ned, da vores prioriteter gennem vores rejse har ændret sig. Selvfølgelig skal det være et job, der er sjovt, og hvor jeg gider at stå op om morgenen. Men der var ingen tanker om at lave den store karriere! Men jeg kender jo også mig selv temmelig godt! Jeg var en karriere pige! Men det skal ikke være for enhver pris!

Stille og roligt gik jeg igang. Jeg har i Danmark lært at de fleste jobs får man igennem sit eget netværk. Allerede før vi tog afsted begyndte jeg at pleje mit indtil da forsømte netværk. I Danmark bruger man fortrinsvis LinkedIn og der har jeg flere kontakter end på Xing. Efter min mening er Xing mere en tysk fremfor en international platform. Derfor købte jeg mig et Premium medlemskab for at bruge alle funktioner. Lidt efter lidt kom jeg igen i kontakt med mange gamle kollegaer og samarbejdspartnere. Oveni brugte jeg (og gør stadigvæk) platformen til også at markedsføre vores threeonthego.com webside. På den måde blev flere mennesker opmærksom på mig og min profil. Således opbyggedes interessante kontakter.

Hvad er så resultatet af min jobsøgning? Ja, jeg fik et interessant job, præcis den kombination mellem events (min baggrund) og social media (min nye lidenskab), jeg havde ledt efter. Jeg har brugt mit netværk intensivt og igennem det blev jeg inviteret til samtaler, fik gode råd og anbefalinger. Derudover har jeg sendt helt almindelige ansøgninger afsted på baggrund af job opslag, men der var jeg ikke så heldig. Nu kan jeg selvfølgelig analysere mig frem til hvorfor jeg ingen invitationer fik til samtaler. Det kan skyldes at jeg ingen skriftlige udtalelser/certifikater har fra min tid i Danmark. Men lige nu er de tanker bare spild af tid! Synes jeg ihvertfald! Nu nyder jeg bare at være tilbage på det tyske arbejdemarked og prøve kræfter! En ny rejse er begyndt!

5 råd til at søge arbejde i Tyskland

  1. Tilmeld dig på en professionel platform, Xing & LinkedIn
  2. Udfyld din profil helt. Glem ikke billede! 
  3. Søg efter grupper der passer til din professionelle baggrund, fremtidige jobønsker, og også private interesser.
  4. Vær aktiv i grupperne for at være mere synlig
  5. Besøg events, med foredrag og muligheder for at netværke 

Top Tip:

Hvis nogen har kigget på din profil, så send en venlig besked og spørg hvad der fik vedkommende til at kigge! Man kan aldrig vide, hvad der kan komme ud af det....

 

/Alexandra

 

Link til Tyskland & Tyskere

Link til Alex's verden 

Comment