5 gode grunde til at rejse med børn...

Vi hører mange forskellige meninger om det at rejse med vores mindreårige barn. Det at tage ham ud af sin vante dagligdag med børnehave, velkendte legepladser og legekammerater, til fordel for en omflakkende tilværelse, med nye omgivelser hver eneste dag. 

Og selvom der er ulemper, så vil jeg til hver en tid mene, at fordelene ved at give dit barn en længerevarende rejse sammen med forældrene 24 timer i døgnet, langt opvejer kritikken. Her kommer 5 gode grunde til at tage ud og opleve verden sammen med børn:

DSC06171.JPG
 1. Man rejser langsomt! Man kan ikke forvente at kunne tilbagelægge afstande i samme tempo som man kan hvis man bare er alene eller rejser som voksent par. Børn har behov for mere tid og kan slet ikke holde til mere end 4-5 timers rejse om dagen. Vores Anton klarede dog ganske fint adskillige dage med op til 8 timers bilkørsel, men det var kun hvor vi ikke havde andre muligheder. Naturligvis kan der også være tale om lange flyveture. I dagene efter en “maraton-tur” bør man tage det lidt roligt og give barnet tid til at lege og bare være barn.
  Fordelen for de voksne: Man oplever omgivelserne langt mere intenst, og har bedre tid til at lade indtrykkende “synke ind”. Man holder flere pauser og SER simpelthen mere!

 2. Børn åbner døre! Voksne har i langt højere grad end børn hæmninger og skal bruge langt mere tid på at overvinde sig selv og skabe kontakt med lokale og andre rejsende. Børn er ligeglade og går direkte hen til andre børn hvis de ser ud til at lege godt.
  Fordelen for de voksne: Man kommer lettere i kontakt med forældrene til andre børn og kan således få skabt kontakter hvor man ellers ikke ville have en chance.

 3. Børn ser mere! Utallige gange har vi oplevet at Anton har set og været opmærksom på ting som vi voksne slet ikke ville have lagt mærke til, hvis vi havde været alene undervejs.
  Fordelen for de voksne: Man SER igen mere end hvis man bare suser igennem landet med fokus på at komme frem, istedet for at nyde turen. Det giver langt flere af de små, vigtige og mindeværdige øjeblikke!

 4. Verden ER nu engang den bedste skole! Børn lærer naturligvis en masse henne i børnehaven og skolen, og det skal bestemt ikke undervurderes. Men at gå en tur langs med stranden i Australien, kigge på gletschere i New Zealand eller opleve Frihedsgudinden i New York kan være mindst lige så gode elementer i den almene uddannelse af dit barn. Og langt mere nærværende og intenst, end at læse i en bog, se ellers udmærkede skolefilm eller diskutere en samling muslingeskaller i en biologitime. Vi kan konstatere at Anton er langt foran sine jævnaldrende kammerater på en masse områder, hvor han har oplevet og leget sig til sine kundskaber.
  Fordelen for de voksne: Det er også uddannende for jer og det skader aldrig at blive klogere på den verden der omgiver os!

 5. Man rystes godt og grundigt sammen som familie! Vi har prøvet at være sammen 24 timer i døgnet, hver dag igennem et helt år. Mange familier ville gå i opløsning, fordi forældrene simpelthen ikke er indstillet på at leve for meget på børnenes premisser og med et fokus der ikke handler om det næste bestyrelsesmøde, en større firmabil eller den næste forfremmelse. Børn vil have NÆRVÆR og det handler ikke om at stikke dem en iPad eller et nyt sæt LEGO Starwars. Det handler om at kigge hinanden i øjnene, mærke hinandens hjerterytme og bare have tid til at være sammen, uden dagligdagens forstyrrende elementer. Tid til at vågne langsomt om morgenen. Tid til at dvæle over morgenmaden, mens man sidder og stirrer ud over Great Barrier Reef. Tid til at være ligeglad med hvilken ugedag det er!
  Fordelen for de voksne: Det liv som du hidtil gik og troede var så vigtigt, viser sig lige pludselig ikke at være det. Børn er ligeglade med materialisme og velstand, så længe de føler sig trygge og elskede. Det sætter tingene voldsomt i perspektiv og er den vel nok allervigtigste lære man kan tage med sig videre på livets vej!


/Anders


Du kan læse mere i detaljer om at rejse med børn her!

Tilbage til blog oversigten!